Posjet predstavnika Grada Križevaca

Jučer, 18.10.2016. godine, predstavnici Grada Križevaca posjetili su Lokalnu agenciju za razvoj Vjeverica d.o.o., a sve u cilju boljeg upoznavanja o projektima koje ista provodi i koje je provodila.

Posjetitelji su prvo upoznati sa projektom Poljoprivredni poduzetnički inkubator Drenovci (PPID), od strane direktorice Vjeverice koja je ujedno bila i suradnik na istom projektu, gdje su imali priliku vidjeti edukacijsko proizvodna postrojenja koji se nalaze u višenamjenskoj hali, te upravnu zgradu.

Projekt PPID je završio 30. rujna, a provodio je se u okviru Operativnog programa regionalna konkurentnost, Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu u ukupnoj vrijednosti od 12.464.719,29 HRK od čega je 99% financirano iz EU sredstava.

Nakon toga, posjetitelji su upoznati sa projektom ECO FOOD_TURA, gdje su imali priliku vidjeti opremu koja je nabavljena iz istog. Opremu čine sušara, mlin, dozator i destilator, a isti se nalaze u ABIEC Drenovci smještenom u Poljoprivrednom poduzetničkom inkubatoru u Drenovcima.

Projekt ECO FOOD_TURA financiran je od strane EU iz IPA CBC Hrvatska-BiH 2007-2013. Ukupna vrijednost projekta iznosi 397.645,94 EUR, od čega je za hrvatsku stranu namijenjeno 176.703,45 EUR.